Emelkednek a váci sporttámogatások

Sport [2011. február 18., péntek]
Emelkednek a váci sporttámogatások
Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 17-én elfogadta a város idei költségvetését. A büdzsé idei induló főösszege közel 13 milliárd forint.

MZ
Mint azt Mokánszky Zoltán (képünkön), sportért felelős alpolgármester honlapunknak elmondta, ez elmúlt évihez képest emelkednek a sport támogatására fordított összegek. A sportlétesítmények, szövetségek dologi kiadásaira 12 millió forint, az egyesületek közvetlen költségvetési támogatására több mint 106 millió forint van betervezve. Ez összesen közel 119 millió forintos összeg, amely 2 %-kal magasabb az előző évinél.
Két és fél százalékkal növelték a kluboknak nyújtandó segítséget. A váci sportegyesületek jellemzően a 2010-es támogatásra számíthatnak. Új támogatottként jelent meg többek között – 1 millió 400 ezer forinttal – a világbajnok versenyzőket felvonultató Dunai Sárkányok Sárkányhajós Egyesület. A legmagasabb szintű támogatást most is a Váci Női Kézilabda SE kapja: 33,8 millió forintot. Őket a Vác Városi Labdarúgó SE követi a maga 25 milliójával. A továbbiakban a legnagyobb összeggel a Vác Városi Evezős Club, a Váci Hajó SE, a Váci Kézilabda SE és a Váci Reménység SE lesz támogatva a költségvetési terv szerint.
A büdzsé egyébként összesen 17 sportklubnak nyújt külön soron segítséget és további hatmillió forinton felüli pályázati alapot tartalmaz. Utóbbira a szakbizottság írja majd ki a közeljövőben a pályázatot.       

Feladó: ES
Hírforrás: http://www.vac.hu/win_hirnyomtat.php?id=8295