A Váci Vízmű SE és a váci magánuszoda összefogása

A szavazás lezárva, eredménye a cikk végén. Köszönjük szavazataikat!

A Váci Vízmű SE és a váci magánuszoda összefogásának, valamint egy városi beruházásnak köszönhetően a jövőben fellendülhet a váci úszósport?
Tószegi Andor a Váci Vízmű SE Elnöke, a Vác Városi Uszodára vonatkozó beadvánnyal rukkolt elő az Ifjúsági és Sportbizottság legutóbbi ülésén, 2011. 01. 12-én.  Az ötletgazdát elkísérte a bizottsági ülésre a váci Honvéd utcai magánuszoda vezetője is.

Lásd itt 3. napirendi pont; Tájékoztató a Vác Városi Strand és Uszoda vízszintemelésének lehetőségéről.

movable_floor.jpg emelovazlat.jpgbogar
A vacisport nem kapta meg az előterjeszt(ő)és dokumentumait, a 2 kép csak illusztráció.

 

A Váci Vízmű SE, Tószegi Andor beadvány

A 25 m-es 4 sávos fedettuszoda egyik-másik, vagy több sávjába a padlóra egy mozgatható és vagy kivehető szerkezet kerülne.

Ennek lényege Tószegi Andor szerint, hogy - a szerkezet behelyezése által a jelenlegi 1,10-1,70m vízmélységet csökkentve - lehetővé válna a 3-6 év közötti korú gyermekek uszodai foglalkoztatása.

Előnyeit elsősorban a Váci Vízmű SE, valamint egyéb egyesületek is élvezhetnék, mert az utánpótlás - ami a budapesti sportszakember szerint jelenleg nem megfelelő Vácott - már ebből az óvodás korosztályból is biztosítható lenne. Ugyancsak Tószegi Andor szerint, - a jelenlegi csoportok mellett, lásd itt - ennek az óvodás korosztálynak a befogadására is alkalmas a váci közintézmény. Az ötletgazdát elkísérte a bizottsági ülésre a váci Honvéd utcai magánuszoda vezetője is.

Az Ifjúsági és Sportbizottság határozatában közös feladatot kaptak a fentiek, a Főmérnökség és az uszodavezető.


Uszodavezető
a hozzászólásában - amellett, hogy a Vízmű SE elnökének ötletét jónak tartotta - az uszoda jelenlegi állapotáról, a szűkös keresztmetszetekről az uszoda Vendégei, illetve a vacisport olvasói által is ismert ügyfélpanasz okról, problémákról, valamint ÁNTSZ rendeletekről, korlátozásokról tájékoztatta a megjelenteket, kiegészítve a 2. napirendi pontban ismertetett beszámolóját.

Véleményében annak adott hangot, hogy újabb fogyasztói csoportok (3-6 éves korosztály és kísérőik, szüleik) bevonása előtt, a csúcsidőkben már így is jócskán túlterhelt, 80-as évek első felében épült fedettuszoda épületének, gépészeti, infrastruktúrális hátterének felújítását 1. számú prioritással szükséges lenne elvégezni és csak azt követően lehetne egyebekre gondolni.

Köztudott, hogy 2003. októbere óta télen is üzemelő, sátortetővel fedett 33-as strand úszómedence (amely napi 100 körüli többlet létszámú terhelést jelent a délutáni csúcsidőkben) kiszolgálását is a 30 évvel ezelőtti elképzeléseknek megfelelően a 25-ös medence vendégforgalmára tervezett és megépített, állagában a kor lenyomatát láthatóan viselő létesítmény hivatott kiszolgálni!

A nyilvános bizottsági ülések jegyzőkönyve és hanganyaga az érdeklődők számára megismerhető.

Az Önök véleményét is kíváncsian várjuk, az Óvisokat a Fedettbe című szavazáson!

Gépház üzenet: ha a fenti cikk Internet Explorer böngésző használata esetén nem jelenik meg hibátlanul, illetve teljes tartalmával.
(a hiba kijavítását elvégeztem reményem szerint) de ha megoldható váltson böngészőt. Javasolt nyílt forráskódú díjmentes böngészők; Firefox,  Chrome, Opera (ha Chrome böngészővel a szavazógombokat nem látja, engedélyezze a Pop-upokat a Beállítások/A motorháztető alatt/Tartalom beállítások/ Pop-upok pontban ).
 
A szavazás lezárva, köszönjük szavazataikat! Eredménye:
pollres_ovi

Cikk: www.vacisport.hu nyulesteknos200px