Vác Főutca-Főtér Program II/1. ütem


 

A www. vac.hu oldalon 2010.12.21-én megjelent cikk,
"Szerződés a Sörház felújításáról"
A hétfői ünnepélyes aláírással újabb szakaszához érkezett a "Vác Főutca-Főtér Program II/1. ütem" nevet viselő projekt. Városunk polgármestere a kivitelezővel ekkor írta alá a Sörház felújítására vonatkozó szerződést.

Read More A már korábban elkészült ivóvíz és szennyvízcsatorna felújítás után ebben a fázisban a közterületek teljes átépítése és a közművek rekonstrukciója jelenti a feladatot. A Fürdő Söröző a felújítást követően az eredeti, száz esztendővel korábbi külsejét nyeri majd vissza. A kivitelező egyúttal a belső terület építészeti, gépészeti és elektromos felújítását is elvégzi, illetve a vendéglő akadálymentesítését, valamint a külső kertépítési munkálatokat is végrehajtja.

A 246 millió forint önerős Főtér-Főutca rekonstrukció második üteme közel egymilliárdos költséggel valósulhat meg, ebből a most aláírt szerződés 45,5 millió forintot fed le.
A munkálatok előreláthatólag tavasszal indulhatnak majd meg.

FOTÓ: VÁCI NAPLÓ
Feladó: ES
Eredeti cikk: http://www.vac.hu/index.php?page=hirek&flag=0&id=8163

 


2010. 12. 21.
A Fürdő utcai Sörház felújításával folytatódik a váci Főutca - Főtér program
A városházán december 20-án, hétfőn írták alá a váci Főutca - Főtér program II/1 ütemének keretein belül, a Fürdő utcai vendéglátó üzletek felújításának kivitelezésére vonatkozó szerződést.
Ennek értelmében megvalósul a váci volt Sörház vendéglő és az érintett homlokzatok átalakítása, korszerűsítése, akadálymentesítése, valamint a pergolák kialakítása. A projekt több, mint 930 millió forintos összköltségből valósul meg. Ebből a jelenlegi beruházás, amit a helyi gazdaságfejlesztésre fordítanak, meghaladja a bruttó 45,5 millió forintot - ismertette a helyi sajtó jelenlétében Fördős Attila polgármester.

A "Vác Főutca - Főtér Program II./1. ütem" című projekt "Sörház" felújítására vonatkozó kivitelezési munkálatokat a Construm Beruházó és Kivitelező Kft nyerte el, közbeszerzési eljárás keretében. A cégnek a tervdokumentációban foglaltak és a jogerős építési engedély szerint meghatározott módon kell eljárnia és megvalósítani - többek között - a belső terület építészeti, gépészeti elektromos felújítását nyílászáró cserékkel, új göngyöleg és ital raktár építéssel, a vendéglő akadálymentesítésével, a tornác és külső tér kialakításával burkolásával, kertépítési és egyéb kapcsolódó munkákkal. A "Sörház" felújítással, korszerűsítéssel érintett összes (külső, belső) területe 357,9 négyzetméter.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Főutca - Főtér program II./1. ütemében a közterületek teljes átépítése és a közművek rekonstrukciója jelenti majd a legnagyobb feladatot, a területen már elkészült ivóvíz és szennyvízcsatorna rekonstrukciója után - tudtuk meg a polgármestertől. Az eredeti tervek alapján a közterületek kivitelezési munkálatai ezév december 3-án kezdődtek volna, azonban az eljárás eredménytelenné nyilvánítása miatt, új eljárás kiírása vált szükségessé. Amennyiben a közbeszerzési eljárás eredményesen zárul, úgy a közterületek kivitelezési tevékenységének megkezdése 2011. március végén realizálódhat - tudtuk meg.

A régészeti és promóciós közbeszerzési eljárások, már 2010. novemberében eredménnyel végződtek. Előbbit a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága, utóbbit az Elektro Szignál Nonprofit Kft. nyerte. A velük kötött szerződések már a múlt héten aláírásra kerültek - hangzott el Fördős Attilától.

Európai Unió támogatásával és a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt összköltsége 930.223.017 forint, melyből a támogatás mértéke 684.045.701 forint. A fennmaradó, mintegy 246.177.316 forint önrészt a Projektgazda, azaz Vác város önkormányzata finanszírozza - mondta a városvezető a hétfői sajtótájékoztatón, melynek záróakkordjaként Fördős Attila és a Construm Beruházó és Kivitelező Kft ügyvezetője, Tátrai Tibor kézjegyével látta el a szerződést Buchwald Imre, a Váci Városfejlesztő Kft. projektmenedzsere jelenlétében.

Váconline

2010. december 21. kedd, 15:53