Szálkák

TAR György távozása

Az egykori Vác Város Sportintézményeinek  a Váci Városfejlesztő Kft-be (Holding) 2011-ben  történt beolvasztása után, dr. Tar Györgyöt nevezték ki ügyvezető igazgatónak.

A 2011-ben létrehozott, akkor vadonatúj Holding vezetőségéből Vass András után,
most Tar úr is távozott.


Előzmények
A több különböző profilú cég közé beolvasztott Sportintézmények közalkalmazottait, (közöttük a nyugdíj előtt álló gazdasági vezetőt, igazgatót, igazgató helyettest) közel évtizedes vagy esetenként akár 20 év folytonos munkaviszony után, ilyen-olyan módon eltávolították, a beolvasztás előtt-közben-után. Számukra több esetben még a Közalkalmazotti Törvény által előírt végkielégítést sem fizették ki.


Ehhez képes Tar ügyvezető 2011. május és 2016. október közötti városfejlesztő tevékenységét az alábbiakkal honorálták.
(A kép nagyítható, klikk a cikkre! Forrás: postaláda útján terjesztett 2600 c. Vác és környéke közéleti tájékoztatója kiadvány)

KORREKT!

Szabályos és etikus

A humor rovatba került, de egyáltalán nem humoros!

Update: Az elnök visszafizette a 3 milliót! Ja és nem a szponzori támogatásokból kapta, mint ahogy az a korábbi riportban elhangzott!

 

Nyilvánosságot kapott hír szerint a Paralimpiai Bizottság fizette az elnök lakáshitelének 3 millió forintos végtörlesztését.
A Paralimpiai Bizottság alelnöke, Deutsch Tamás azt mondta: erre ő tett javaslatot.
Miért volt erre szükség, kiderül az alábbi videóból,
ahol egy pillanatra feltűnik a Váci Uszoda egykori vendége, Becsey János többszörös paralimpiai bajnok, világcsúcstartó világbajnok is.

 

A Váci Strand ma

 
 

…Tiszta erőből nyár, ó nyár, tomboló édes nyár,
Szabad minden szó, szabad apropó
A szívem is már.
Tiszta erőből nyár, ó nyár, igazi boldog nyár,
Mikor minden ér, tanúm csak fenn az ég,
S minden belefér …

A Váci Strandról szóló cikknek és az R-GO együttes slágerének címe közös.
Tiszta erőből nyár.

Kép 2008-ból I. Váci Sellő választás. Fotó: Orbán Ákos

Az uszoda 33-as medencéje télen

A Váci Uszoda 33-as medencéjét immár 10 éve télen is igénybe vehetik  a sportolni vágyók.

Most, hogy a korábbi Graboplaszt sátortető (a képen) 10 éves lízing szerződése lejárt, - amelynek bérlésére horribilis összeget fizetett ki a város -, a medence fölé 2013. novemberétől fix épített szerkezetű tető került.  Ennek az új eszköznek a beszerzésével kapcsolatos érdekességre hívja fel a figyelmet a Vácért Lokálpatrióta Egyesület  itt olvasható cikke.

Megszűnik a díjmentes iskolai úszás oktatás?

Tags

Váci Uszoda 2009
A kép (tár) a 2008/2009-es tanévben díjmentes úszásoktatásban részesült diákok úszóversenyének eredményhirdetésén készült.

Lehet, hogy a 2013/2014-es tanévtől megszűnik a díjmentes iskolai úszásoktatás?

2003-ban Szombathely és Vác  nyerte el a "Nemzet Sportvárosa" címet.
Vác város képviselőtestülete korábban megfogalmazott "Sportkoncepciójában" vállalta, hogy különös figyemet fordít az általános iskolások úszás oktatására és ennek megfelelően, anyagilag is támogatja azt. Az évtized alatt több ezer diák részesült önkormányzatilag támogatott, díjmentes úszásoktatásban.

A Nemzet Sportvárosa Vác sportját (is) érintő kérdésekről, és egyebekről olvashat alább (További információra klikkelve).
...................................................................

Csizma az asztalon

Tags

A szülő kérdése

A gyerekek miért viszik a kabátokat a párás, nedves medence térbe?

 

Sajnos, a gyakran hangoztatott tényekkel,  az intézmény specifikumaival (működés, állapot/életkor, fogyasztói szokások) kapcsolatos, hogy nem csak a medence sávok száma bizonyul kevésnek bizonyos napszakokban, hanem szűkös keresztmetszetet képeznek a csoportos öltözők, szekrények, zuhanyzók, WC-k, elektromos hálózati kapacitás és hajszárítók is.